NISEP

Idag var jag, Shane och Eric i stan for att traffa och betala till NISEP (newfoundland international student education prog.). Eftersom jag inte visste att jag bara kan ta ut 20.000kr/vecka fran mitt bankkonto sa kunde jag inte betala hela summan idag, utan kommer att fa gora det nasta vecka. Daremot fick jag redan papper pa min forsakring fran dem. Viktigt att ha ifall att nagonting skulle handa; att jag skulle bli sjuk eller raka ut for en olycka t.ex.

Jag borjar alltsa skolan nasta vecka onsdag. Eller da ar det registrering pa skolan, jag ska valja kurser och sant.

Ikvall ska vi nog alla till Bacons, Kul! :-) Steve har inte velat gora nanting sen jag kommit hit men nu ar han pa battre humor och det var hans ide att ga till Bacons. yess.

image126
Stackars katt som bor pa tomten. Hon ser annu varre ut i verkligheten an pa bild..
halvdod zombiekatt som vi matar.
(hehe shanes mamma kom in nyss och fragade plotsligt
vems katt)

Varfor sa sur Shane? :-P

Ska uppdatera oftare



Eric

image125
Shanes pappa Eric. Fin bild va :-)

Brollop

image122

Det blev brollop trots allt. Vi akte harifran ovantat sent och hann precis komma in i kyrkan nar ceremonin borjade 15:30. Efter ceremonin hade vi 3 timmar pa oss till "festen" efterat borjade. Jag va tvungen att byta om fran klanningen efter ceremonin for jag fros och hade ju feber kvallen innan sa jag ville inte riskera varre forkylning infor skolstarten.

Festmiddagen bestod av
turkey, ham & beef med olika typ rotfruktssallader. Efter middagen var det nagra som fick speciellt tack utover tack for att ha kommit. Det var bl.a. fotograferna, designern & kateringsteamet. Sen sist sa bruden "and thank you to Heidi who has come from Sweden" yeah :-)

For ovrigt gick brollopet i svart och vitt (se tarnornas klanningar..) vilket jag tycker ar lite mindre fint. Svart ar inte fint pa brollop, let's keep it to funerals.



Och visst var Shane handsome (Note: Han hade inte keps pa sig)
Shanes pappa Eric i bakrunden


(kl. 20:33)

Bilder

image118
Utsikten fran Shanes och mitt rums fonster :)

Nu har jag lagt upp alla bilder pa datorn, lagger upp fler pa bloggen sasmaningom. Nu ska Shane och jag stada huset innan hans foraldrar kommer hem.
(kl. 13:50)

Inget brollop?

Usch jag hade feber igar kvall och de brukar jag aldrig fa, ovanligt iaf. Nu kannar jag mig bara forkyld. Nan tjej Crystal som Shane kanner kom forbi igar kvall och ville traffa mig men jag var tydligen helt borta da. Hoppas jag far traffa henne senare.

Idag gifter sig
Shanes kusin och det ar tankt att vi ska pa brollopet forstas. Men nu verkar Shanes foraldrar inte lika pigga pa det. Sa vi far se hur det blir.

Jag vantar fortfarande pa att kunna lagga upp bilder, det kommer snart!!

Sjuk

Igar var jag pa en riktigt fin sandstrand hela dagen, crazy va, jag ar liksom i newfoundland. Inte trodde jag att det skulle bli sa mycket sol och bad. Varsta beachlivet. Skamt och sido da. Melanie (Shanes basta tjejkompis) kom hit pa formiddan och fragade om jag ville hanga med till en awesome strand en timmes bilresa harifran med henne, hennes syrra och fyra av deras tjejkompisar. Sure. Stranden var riktigt najs, och vadret perfekt om det inte hade varit sa forbaskat kall vind! Sa gissa om inte jag gatt och blivit forkyld nu. Skit.

Idag promenerade vi till Steves direkt efter frukost (ovanligt for Steve brukar sova till sent pa eftermiddagen). Fint vader idag med sa vi stod ute och spelade hacky sack ett tag. Nar vi kom hem drog vi ivag till Bay Roberts med Shanes foraldrar (Bay Roberts ar ett samhalle 20 minuter harifran); Under bilresan sag jag flera valar hoppa i havet!! I Bay roberts skulle jag leta efter ett band till min klanning jag ska ha imorrn, men hittade forstas inget. Typiskt.

Imorrn
ska vi till Shanes kusins brollop i stan (st johns). Jag ska ta bilder darifran!

Landon min bebis!

yes antligen bar det av till Bacons.

Shanes syster Kayla kom hit tidigare idag med sina soner; Dylan, Logan och Landon. Landon ar bara 5 manader SA SOT! Jag har aldrig varit sa nara en sa liten bebis! Hans syrra bara tryckte Logan i mina hander nar jag stod up, shit de e nervost att halla i en liten bebis, SO CUTE. Lillgrabben var god pa att pussas, och han tyckte om mig!! =)

Aunt Heidi :-D

Nu ska jag gora mig klar och packa for natten. Ha det bast allihop :-)

Augusti 21

Vi har fortfarande inte kommit ivag till Bacons. Vi skulle akt dit igar men tva av Shanes kompisar tjurar bara, ena for att nan flicka dissat honom och andra.. vettefan men han verkar arg. Men idag ska vi nog dit vare sig dem 2 vill komma eller ej.

Igar akte vi till
Carbonear mall (kopcentrum) med Shanes syster, man och nan van. Kopte inget speciellt, mer an nagra nagellack och munskolj. Det jag markte var hur otroligt billigt smink ar har jamfort med hemma i Sverige. En foundation jag brukade anvanda gick for 100kr/burken, har var den ungefar $9 ($10=60kr).

Senare pa kvallen, nar vi kommit hem, kom Terrances lillasyster over. Hon ar val 8 eller 9 ar gammal, spoiled som bara fan (hehe). Anyway hon verkade gilla mina naglar (fransk manikyr) sa hon 'bokade' tid for manikyr till efter lunch idag (HAH). Sot iaf :-).

Ah jag och Shane som brukade gilla samma musik!! Jag haller pa bli tokig. Han har borjat gilla lamb of god (uschabuscha), sa gissa vad som hors i vart rum hela tiden om inte skrik och muller fran hogtalarna. Jag maste ladda ner lite musik jag gillar :P Annars ar alsklingen min lika fin som alltid, och battre 'svarforaldrar' kan man inte be om; hans foraldrar ar toppen. Hans pappa har ganska bitsk humor (ja det ar val darifran Shane fatt sin), hans mamma tvattar klader som bara den, rakar man lamna ett par jeans framme pa rummet nar man gar ut sa kan man rakna med att dem ligger i tvatten nar man kommer tillbaks. Det ar jag inte van vid! Min mamma ogillar att tvatta jeans och tjocktrojor ofta.

image117
Snart kan jag lagga upp bilder fran (Jannes) digitalkamera

Sammanfattning

Pa vagen till NY passerade vi bl.a. GRONLAND! Det sag helt sjukt ut med alla isberg. Helt obebott & isigt land. Sag helt overkligt ut! Jag minns knappt dem 6 timmarna i NY. Satt vralhungrig utan nan energi i kroppen och stirrade i taket undrandes varfor i tusan mitt visa kort inte funkade dar. Tillslut, dem sista tre timmarna pa flyget till st johns sov jag hela vagen i en stol som bara gick att sanka nan 10cm. Min nacke lider.

Val i st johns
fick jag traffa en immigration officer i ett konferensrum. Massa papper han ville se och fragade mycket om varfor jag var finsk medborgare i Sverige. Tillslut drog han ivag fran rummet med alla papper, kom tillbaka och sa att han ringt och vackt min mamma (klockan var runt 3-4 svensk tid da). Till sist fick jag mitt study permit, pa det star det att jag far stanna i landet tills den 30 juni 2008. Sa langre an sa kommer jag iaf inte stanna har.

Nar jag fatt mitt studie visum grabbade jag tag i mina 23 kilos vaskor och gick till dar folk vantade pa de anlanda. Dar sag jag Shanes mamma och hojtade till, hon sa att Shane stod bakom hornet sa jag sprang dit och grabba tag i hans arm innan han hann se mig. Hans var saaa inte beredd. Hans blick sa bara ''go away I'm waiting for my girlfriend!!''. Sen hajja han att de va jag. Min Shajnor. :-)

Nu har jag framst sovit av mitt jetlag. Jag har fortfarande inte ens traffat alla Shanes kompisar sen jag kom hit. Men idag ar det planerat att alla ska traffas hos Bacon.



Hey there Delilah

Flyttar imorrn

Shit jag flyttar imorrn, har en lång dag framför mig med packning och andra sista-ärenden. Nu ska jag basta en sista gång =[

Sålt moppen

Igår sålde jag min moppe. Fick hyfsat med pengar för den med tankte på reporna efter olyckan bl.a. Gav även pappa en bråkdel av summan för allt han betalat med tillbehör och försäkring mm så förtjänade han det.

image116
Hejda

Reimersholme

Igår fick jag min efterlängtade lugg, och topparna klippta. På kvällen åkte jag till stan med Janne, Linda och våra föräldrar där vi åt på resturang & senare far till sveavägen för att se på sthlm cruising. Lätt skönaste åket hade en riktigt gammal bonde som åkte i sin lilla traktor HAH.

Senare idag
ska jag följa med mina föräldrar till reimersholme (ö i stan) där dem ska på en lägenhetsvisning. Det är en trea med utsikt över vattnet från alla fönster. Mina föräldrar har nämnligen en tid funderat på att flytta nu när Janne inte bor hemma och jag flyttar till Kanada. Vet ju inte om jag drar med Shane hem nästa sommar, hur länge jag kommer bo med mina föräldrar.. återstår att se.

Jag hade en märklig
huvudvärk hela igår och jag gick förstås och nojade om att jag skulle ha högt blodtryck. Men så slog det mig som från klar himmel- jag hade inte druckit kaffe på över ett dygn! Efter en stark kopp kaffe var min huvudvärk som bortblåst. Jag har tidigare fått lättare huvudvärk om jag gått utan kaffe men aldrig trodde jag att jag skulle få så stark konstant huvudvärk Hela dagen.

image115

Lugg

Yep yep, nu har jag till hårklippning på lördag. Ääääääääntligen. Jag hade tänkt behålla mitt frisyrlösa tråkiga hår till Kanada och klippa där så dem får se mig utan lugg men jag orkar inte hålla mig. Jag ska klippa tillbaks min härliga lugg och fräscha till topparna. Sen såsmåningom ska jag färga tillbaks håret till min mörkbruna färg :-)

Annars är det min
sista vecka nu och dagarna rusar förbi. Jag som skulle packa så har inte hunnit nåt alls.. typ. Eftersom Robban bjöd på hemmagjord tårta när han slutade så väntar alla nu glatt på att jag också ska baka nått gott till min sista dag (ja dem e väldigt matglada). Så jag tänker självklart toppa Robbans tårta med min cheesecake (hah!). Så imorrn' blir det baka.

På fredag
ska jag träffa alla mina tjejkompisar och säga hejdå och så. Ser verkligen fram emot att träffas, det händer ju verkligen inte ofta längre, och än mindre att alla är samlade. Tråkigt att säga hejdå men kul att flytta!



Dildo, Newfoundland, Canada

1. 2. 3. 4.

1. The Island of Newfoundland
2. St. Johns, huvudstaden av nfld
3. Det är en timmes bilresa från st. johns till Dildo
4. Markerat med rött är skolan jag ska gå i, grönt är needs (hehe) där ligger även klubben hårsalong å sånt. Shanes hus är markerat med blå.

Fiffigt.


Nedräkning..


Jävla klumpeduns

Jävla klumpeduns jag är!! ÅHHH

Igår slog jag i huvet som bara fan mot väggen (eller taket kanske de va) på väg uppför en rulltrappa. Kände mig helt groggig resten igår och nu har jag ont som bara fan om jag lutar huvet mot nåt! hehe dummer

Anyway.. På aftonbladet häromdan' fanns en artikel om mydeathspace. Nu har jag gått in på den flera gånger och läst artiklar om dödshistorier. Varför läser jag sånt? Iaf.. en jag tyckte var jobbig var den här. Tänk att förlora sin käraste, uschabuscha.

image109



16 Augusti

Behöver jag ens säga att jag börjar bli jättesuperduperturbo nervös & excited inför den 16:e!? Igår köpte jag alltså biljetten.. No turning back!

Såhär ser den ut:

Stockholm Arlanda (09:10) - New York Newark (12:00) Duration 8h 50mins
New York Newark (18:10) - Newfoundland St johns (22:54) Duration 3h 14mins

Jag har så spridda tankar kring packning och allt som ska med. Hur ska jag få med allt? Vart ska jag börja? Ser inte fram emot packningen. Jag vet verkligen inte hur jag känner inför resdagen. Det kommer att vara en väldigt lång dag med långa väntetider. Här kan jag ju lägga till att jag inte är värst förtjust i att sitta i flygplan, och härifrån till NY är flygresan bara 9 timmar (nästan.. he-he) sen måste jag vänta till nästa flyg i 6 timmar! gäsp

RSS 2.0