Bästaste bästa bror


Blåbär

Idag har jag jobbat.. och plockat blåbär (åh jag är så djup, hehe). Jag har verkligen lyckats få ett dröm-sommar-jobb! Jag har redan blivit erbjuden arbete där till nästa sommar! Toppen.

Så jag ringde min researrangör (fine, de va mamma som ringde..) och fick mina flygtider torsdag den 16:e augusti. Mitt plan från arlanda mot new york åker 9:10, anländer 12. Har en lång väntetid i USA, närmare 6 timmar (!), så anländer jag till St. johns kl.22. Jobbigt med så lång väntetid men jag är nöjd ändå. Aldrig i livet att jag skulle vilja byta plan två gånger som förra gången. När jag i julas åkte hem från Kanada så var jag tvungen att byta plan först i Halifax och sen i London, usch för det PLUS att jag hade feber på hemresan. Det var jobbigt!

Jag skrev nog inte hur olycklig jag var i torsdas. Mamma ringde till mig på jobbet och sa att jag fått brev från London. Jag blev förstås överlycklig, helt säker på att jag fått mitt studievisum. Så när jag kommer hem och öppnar brevet så var det en notering om att jag inte betalat avgift! Jag skickade en check på 800:-, ett par dagar senare,  rekommenderat, så jag betalade extra för att den skulle komma fram. Gissa om jag blev grinig när jag kämpat så för alla papper, och väntat i månader på svar, så när jag väl får svar så står det att jag inte betalat.

Så samma dag fick jag nån slags papper på kostnaderna till skolan, där det stod att det skulle sammanlagt bli 9100$ (54,600kr) när jag tidigare blivit informerad att det ska vara 8000$ (48,000kr). Då gav jag upp. I helvete att jag skulle punda upp mer pengar och jaga studievisum när det inte vill sig gå.

Så kom fredagen. Det hade kommit brev från London igen. Den här gången studievisumet! Senare på kvällen hörde jag även med NISEP (skolinstitutet), och det hade blivit fel på pappret. Dem tar automatiskt betalt för att en  agent skulle ha hjälpt mig med mina papper, men jag hade gjort allt själv så jag sparade därmed 1100$ (6600kr). Den hade alltså av misstag räknats med i min räkning.

Så nu har jag allt på G, ÄNTLIGEN! Äntligen börjar jag få ro inombords.

Juste.. den 16 är en torsdag. Lördagen därpå, den 18:e så har jag och Shane varit förlovade i ett år!

Studievisum

Pio Pioooooooo!
image101

Min mamma ringde mig till jobbet idag och bad mig komma ner och möta henne i 5 minuter;
- nej jag kan inte
- men bara 5 minuter!
- jag kan inte, patienternas lunch kommer när som helst! Vad är det?
- DITT STUDIEVISUM HAR KOMMIT!
image100
piooo ioouuu uuiiiiiiiiieee

Så på måndag ska jag betala mina förbokade biljetter. 16 Augusti. 20 dagar kvar ♥

image98

Min


image97
Min min

Molnigt

Jag är helt slutkörd. Vad har jag gett mig in på? Det var länge sen jag hade en längre tid av bara glid och sol över huv'et. Jag är fan inte glad. Funderar om inte jag skulle passa in bland de andra på avdelningen... näh,
Watch me get stronger.

image96

Update

Jag tog en paus där pga en omvändning i mitt liv. Tyvärr en av de få saker jag inte tänker diskutera mer om i min blogg. Positiva är väl att jag kommit någolunda närmare min bror som erkände att han inte stöttat mig som han önskar att han hade.

Anyways tiden tickar
och dagarna passerar. Jag näst intill springer till brevlådan varje dag efter jobbet, så nyfiken om jag fått brev om studievisum, och varje dag lika besviken. Nästan med tårar i ögonen släpar jag in dum reklam och räkningar. Jag vill ha svar!

Jag har bekantat mig
lite med några patienter på avdelningen nu (hehe). Bl.a. en 19 årig tjej. Hon envisades med att visa mig en uppmuntrande hälsning hon fått av en vän via mms. Det stod sura inte på nån jävels erektion (hah).

Nu ska jag
iaf städa upp lite kläder jag stökat kring mig innan mamma & pappa kommer hem. Och jaa dem skulle vara borta längre men till följd av (...) blev det tidigare.

Vad tråkigt att jag inte lagt in
bilder på länge.
image93

Ensam hemma

Åh jag är så arg på mina föräldrar. Dem sa att dem skulle åka på söndag kväll, men helt otroligt så ringer mamma mig efter 5 på lördas morgonen (fest) och är fett gnällig för att jag inte är hemma när dem åker! Så dem åkte på lördag morgon helt utan förvarning. Kylskåpet är tomt och dem lämnade inte pengar som lovat. Två veckor. Hmm..

Anyways igår natt spenderade jag med 5 killkompisar hemma hos mig (hehe). Vi kom överens om att grilla nån dag efter jobbet, myysigt :-) Åh Ali har en tibiachar på lvl 175 :-/ Blandade känslor ;-)

Det blir inget överraska Shane (suck). Jag var tvungen att berätta att jag förbokat biljetter till den 16 augusti, för han hade bestämt sig för att komma hit nästa vecka! Det är ju bara en månad tills jag åker, om allt går som planerat!

Innan vi träffat varann hade vi ett lyckat distansförhållande. När man inte vet bättre kan man anpassa sig efter sina förutsättningar. Men efter att vi träffats började det bli jobbigare att vara ifrån varandra. Det blev missförstånd som egentligen inte borde varit där.

Psykiatriska kliniken sydväst

Jag har lätt skönaste sommarjobbet!

Jag har ansvaret
för köket på en psykiatrisk klinik på Huddinge sjukhus. Dagen börjar med att lyssna på genomgången från nattskiftet. Där presenteras nya patienter och deras symptom, om nånting hänt eller om man ska vara vaksam med något (idag fick vi inte släppa in poliser som ville haffa en sjuk patient o.o). Sen glider jag ner till köket och köper bröd, kommer upp och lagar frukost till personalen. Efter frukosten beställer jag lunch till patienterna, går igenom om de nya inte äter något, är vegetarianer eller liknande. Tar undan patienternas frukost och förbereder fika till efter lunchen. När lunchen kommer delar man ut den till alla patienter och ställer ut fikat. Efter lunch beställer jag middagen till patienterna, städar undan lunchen (ingen disk) och går eventuellt och handlar nere i affären under sjukhuset ;-) Sista på dan' är att ta undan fika vagnen och göra rent i köket. No problems, hur kul som helst faktist.

Patienterna lider av olika åkommor. Flesta är deprimerade & självmordsbenägna, manodepressiva, schizofrena eller psykotiska. Vore kul att berätta lite om vad som hänt men jag avstår, tystnadsplikt. För övrigt bakade jag och Robban idag, väldigt uppskattat :-)

image89

7 years and 50 days

Gårdagen slutade med en sen fest. Lite mer vild sådan än expected, men de va kul å komma ut efter att ha suttit hemma hela dan'. Tänker verkligen satsa på att träffa mina vänner mer nu sista tiden här. Eftersom det blev så sent (kom hem efter 4) så sov hon över här. Hursomhelst fick jag för mig att ta med en hel sjuttis dit vilket jag ångrar nu med tanke på hur bakis jag är. Funderar på att ha fest här när jag ändå är tre veckor ensam hemma (sschh) snart. Mina senaste hemmafester har varit väldigt lyckade men jobbiga efteråt. yaya



Allt sänt

Nu har jag skickat ALLA papper. Känns som en otrolig lättnad. Förhoppningsvis går allt igenom så det inte blir en till vända, så jag kan åka! Kan inte förstå att jag ska flytta till Kanada, gå i high school & studera på engelska, MED kanadensare (ouioui). Jag ska bo med min fästman, få gå hand i hand igen, kramas och dela säng! Ser fram emot det så otroligt mycket. Jag tnäekr itne brättea när jag åekr här, så udnars dt så får dt fågars.

Nu fortsätter filmen Honey :-) god kväll allihop!

Lista 5

Tio första:
Första bästa kompis:
Sanna
Första bil: har väl inte riktigt kommit dit än
Första du blev kär i: Mattson
Första husdjur: hm vi hade kaniner jag drog i öronen
Första semester utomlands:  Finland, några veckor gammal ;-)
Första köpta skiva: spice girls eller britney spears xD
Första piercing: sjuan tror jag, i läppen

Nio sista:
Sista alkoholdrycken:
2.5% cider med tillsatt vodka, fredas
Sista bilfärd: oj minns inte
Sista ringda telefonsamtal: Shane för 2 timmar sen
Sista bubbelbadet: minns inte, börjar väl bli dags igen :-)
Sista spelade cd: Gamla klassens egna
Sista måltiden: middag; kyckling & ris

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar:
  hmm aaa typ
Blivit arresterad: neh
Blivit kär vid första ögonkastet: njae
Strippat: kanske... lite...
Busringt till nån: haha aaaaaa

\o/

Saknaden efter min fästman är som en otröstlig hunger.
Nuwehh haer jäg bowckat beljetter :-)

image88
haha så himla fula glasög-0.0-n :-)

:-D

JAG har inte varit såhär glad på länge :-D

Hade en superkul kväll/natt med närmaste killkompisarna igår ;-)
Vaknar upp efter en lång natt sömn (typ 15 minuter sen) pappa kommer in med ett brev från Shane! I den fanns 100$ (600kr), ett brev och fotografier från när min älskling var här :-) Precis när jag sitter och läser brevet poppar det upp från msn "you have received an e-mail from Ed Walsh" omgomg

"Heidi, Y Your application is approved and I will be emailing a copy of your acceptance today.  You can then take the necessary steps with embassy for a student visa. Thanks"

Nu är jag på väg!!
image87

Lösenordsskyddad blogg

Såja mina kära läsare. Förlåt att jag inte matat er med mina inlägg på länge, men såhär är det; Jag funderar på att sätta lösenord på bloggen så jag har lite koll på vem som får läsa och vem inte. Nu känner jag som att jag inte kan skriva allt jag vill skriva med tanke på att jag lämnat ut min bloggadress på msn. Går liksom inte att skriva om det som är viktigt för mig att skriva.

Vi får väl se...

image86

Brain Gender

Your Brain is 53% Female, 47% Male
Your brain is a healthy mix of male and female
You are both sensitive and savvy
Rational and reasonable, you tend to keep level headed
But you also tend to wear your heart on your sleeve
What Gender Is Your Brain?

RSS 2.0