Avslutat kapitel

Nu slutar jag "blotta" mitt liv här i bloggen. Jag tänker absolut inte radera kontot för jag har massor av minnen från Kanada bl.a. som är viktiga för mig. Jag återkommer säkert såsmåningom, när jag återfunnit inspirationen.



till alla som läst

Just another day

Shane är fortfarande sjuk! Eller det kom tillbaks, hög feber och halsont. Min lilla älskling.

Imorrn ska jag till skolan
och skriva en uppsats på engelska för att jag sen ska få slutbetyg i engelska A. Ska tydligen inte vara några problem för mig, sa läraren. Prestationsångest. Men jag ska ta med arbeten från min english writing class i Kanada där jag fått 94% på kursen, hon ville tydligen se dem så jag hoppas det hjälper mig på traven!

Min morbror kommer imorrn också, från Finland dårå. Spaghetti-Anja (mammas faster) kommer också, hon har skaffat lägenhet i hallunda. Hon är den raraste och mest generösa tanten i släkten, så det ska bli riktigt kul att träffa henne. För att inte tala om hur glad jag är att hon skaffat lägenhet här. Då har jag för första gången någonsin någonstans att ta vägen. Ni vet, typ en äldre person som man kan berätta bekymmer för och som man kan sova över hos om det behövs. Anyway hon kommer typ bo både här och i Finland så vem vet, kanske har jag lyckan att få vakta lägenheten?! Oh well, låt oss inte ha för stora förhoppningar nu.

Gratis SMS

Varför betala när man kan skicka gratis sms?

image241

1½ förlovade

Idag har Shane och jag varit förlovade i 1½ år! Känns bättre och bättre ju längre vi varit tillsammans. Vi har varit tillsammans i stort sett 24h om dygnet sen augusti, och trivs med det jättebra. Det var så många som tvivlade på oss, trodde aldrig att vi skulle hålla ihop (i och med att han bor i Kanada). Jag tackar mina föräldrar för att ha gjort allt för oss,  släppt in en 'främmande' 5 år äldre Kanadensare att vara tillsammans med deras dotter, för att ha låtit mig bo i Kanada.

Vi har firat dagen storslaget! haha, nej verkligen inte. Men vi har hyrt ett par filmer, köpt lite godis och gjort det mysigt i gillestugan, och tänt brasan har vi också gjort :-) Nu ska vi se andra filmen. Me and my ♥

Primavera

Både jag och min bror har fått välja designade bordporslin-set. Dvs muggar, tallrikar & djupa tallrikar i mitt fall.Så har vi alltid fått ett par muggar eller så vid födelsedagar och julafton. Jag valde iittala & marimekko's primavera som jag förälskat mig i. Men nu har dem slutat tillverka dessa och är tydligen väldigt svåra att få tag på. Synd, verkligen, nu när jag börjar känna av suget att flytta hemifrån. Det är kanske dags att sikta in på ett annat set. But what? Iittala & Arabia är båda finska märken och det känns nästan som det är det mina ska vara :-)

image240

Desperat

På senaste tid har jag börjat känna riktig saknad till Kanada igen. Jag saknar den där riktiga high school känslan, gemenskapen. Jag saknar bekräftelsen av att vara duktig. När jag gång på gång kom hem med A i betyg. Det är ju trots allt inte alla som kan gå till ett nytt land och klara sig så bra. Mina föräldrar, och Shanes föräldrar var så stolta över mig, The swedish girl. Nu känner jag mig som en i mängden, igen. Och mitt självförtroende har sjukit i och med det här. Jag söker jobb men känner mig bara oduglig när jag inte hittar något. Jag får inget utlopp för min kreativitet. Jag vill så gärna göra något, ett projekt. Just nu ser jag mest fram emot varje träningspass. Det håller mig igång, men det räcker inte. Hade varit bra med en kurs nu under vårterminen, eller bäst av allt - ett jobb. Jag börjar känna mig desperat.

image239


Alla hjärtans dag

Shane har gått och blivit riktigt sjuk. Han ligger i sängen och skakar i feber och har tydligen jätte ont i halsen. Typiskt att det ska vara på alla hjärtans dag, men jag har ändå gosat med honom hela dagen, när alvedon verkat. Stackarn.

Jag var hos tandläkaren vid
nio imorse, inga hål thank god. Var helt säker på det efter tiden i Kanada med ohälsosam mat och utan min eltandborste. Efter det kilade jag in på sabis och köpte Shanes pepsi (som han håller så kär) och ett par hjärtbakelser till min bror och hans flickvän. Missade förstås bussen så jag gick hem med en stor pepsi och bakelser i handen, haha. Fint väder var det i allafall, soligt men väldigt blåsigt.

Snart ska jag göra mig redo för ett träningspass. Första Koncore passet så det ser jag fram emot.

image236
Alla hjärtans dag present

Ny design


Vad tycks om headern nu? :-) Ganska nöjd, men åter igen inte helt. Här är originalbilden, lite mindre.

image233












Lack of inspiration

Jag veet! jag har typ tappat inspirationen. Men samtidigt vill jag skriva av mig. Det kommer nog så småningom. Jag ska också ändra designen, redan trött på den.

Inatt väckte Shane mig
vid 3:40 och sa att han hört en smäll strax utanför fönstret, och tittade ut. Så var det en man som han sett stå ett bra tag vid en moped utanför vid radhusgaragen. Han stod där i åtminstonde 30 minuter och verkligen pysslade med skruvmejslar (however you spell that) och höll på med mopeden. Kändes ju ganska misstänksamt vid den tiden på natten. Jag väckte pappa för han har ett stort civilkurage och intresse att stoppa tjuvar (han fick tidigare nys på inbrottstjuvar som var hos grannarna och ringde polisen så dem åkte fast). Haha han verkligen flög ur sängen å skrek VÅR MOPED?!?! haha, vi sålde min moped i augusti. Till historien hör att grabben kom iväg med mopeden och körde iväg mot radhusen och skolan, där man inte får åka moped, istället för att bara ta vägen (om han nu var osyldig och skulle iväg till jobbet eller nåt). Så 10 minuter senare hade larmet gått på skolan. Hmm. Imorse upptäckte vi en stor bensinfläck på vår uppfart, och en likadan där han hade stått. Han måste ha stulit bensin från oss och tappat hållaren.

Nu blir det kaffe och sen ska jag iväg och träna.

Fredag

IGÅR köpte jag ett helt träningsset! Det blev nya träningsbyxor, T-shirt och bäst av allt - fyndade ett par jättesköna gympaskor för 290kr (org. pris 900). Äntligen köpte jag ett par nya sneakers också, vita nike. Måste tipsa om de supersöta rosa/vit rutiga underklädessettet från Gina Tricot. Om det var en modeblogg jag drev här så skulle jag lätt lägga upp bild, haha!

Nu är jag iaf heltaggad
på träning. Än så länge tränar jag svettis söndagar & tisdagar, sen vill jag lägga till koncore på torsdagar också, kanske redan nästa vecka.

Emma debuterar här
image222

TREVLIG HELG!

Megadeth concert recension

Åh så kul vi hade igår kväll!

image220Vi kom in direkt så det var skönt att inte behöva stå utanför och vänta som vid In Flames concerten. Det var mindre folk här än In flames, på både gott och ont. Desto fler folk desto bättre stämning, men också mycket mer strångt och dålig luft. Det var två skitiga band som spelade kanske 10 låtar var, så megadeth kom inte ut förns nån gång efter nio. Så fort banden började spela hamnade vi i en (liten) mosh pit... idioter.

En ful liten jävel som hela tiden skulle vara i mitten och knuffas kom senare och försökte tränga sig framför mig och Shane. Jag tog tag i hans axlar och puttade bak honom igen. Ingen rör tjejer!

hahaha jo och jag måste berätta. Det var en full jävel där mitt i precis innan Megadeth skulle komma in. Han hängde på en tjej hela tiden och var generellt riktigt otrevlig. Tog henne på baken och tvingade till sig massa plats. När han hamnade nära en moshpit kunde jag inte låta bli att knuffa honom med allt jag hade, och han föll pladask på golvet hahhaha.

Anyway.. här är två av de videoclips vi tog!

Fick med refrängen på låten A tout le monde, som många av mina vänner känner till :-)


The end

Megadeth ikväll

SNART GÄLLER DET huhuhu

Här är min favoritlåt från nya albumet United Abominations. Så grym, evil.
You're dead



One day I'll dance on your grave
Even if you're buried at sea
Till then, till when I exact my revenge
I'll tell them, "You're dead to me"


Trötter

Dagen kort sammanfattad:

Först åkte Shane och jag med pappa och handlade. Vi blev avsläppta vid tumba centrum och gick runt där tills vi tog pendeln till flemingsberg och köpte sushi/kebab med hem. Vid 7 var jag på ett härligt svettis pass igen. Känns bra nu efteråt men jag är trött!

Imorrn ska vi se Megadeth! Jag är taggad. Shane stackarn har haft flera mardrömmar där han missar concerten, haha. Nu blir det blippie (ååh e man tönt eller), sen sova zzz, Gonatt!

image218

Snoop Dogg - Sensual seduction

Kanske lite opassande att lyssna på sånt här såhär dagen innan megadeth (:D) men jag måste bara tipsa om en låt både Shane och jag förälskat oss i haha.

Original versionen Sexual Eruption kan du även hitta på youtube.


Im gonna take my time mmime!
She gon' get hers before I...
Im gonna take it slow..ow..oo..ow,
Im not gonna rush to stroll, so she can get a...
Sensual seduction-duction
so I can get a.. Sensual seduction-duction ooh whoa!
So we can get a sensual seduction-duction duction
Sensual seduction-duction ooh whoa!

She might be with him, but shes thinking bout me, me, meee,
We don't go to the mall, we don't go out to eat, eat, eeeeat,
And all that we ever do is play in the sheets,sheets sheeets,
Smoke us a cigarette, and go back to sleep, sleep, sleep, so we can get a...

Ivy+Rogil

image217
Idag smakade kaffet riktigt bra.

Sambo-fläsk?

Ja, nåt sånt måste det vara. Så fort jag är med Shane i några månader så växer jag på bredden! haha. Sen när Shane inte är i bilden ytterligare några månader så krymper jag. Shane är den där smala typen som aldrig går upp i vikt, för att inte tala vilken sweet-tooth han är (men usch pratar jag bakom ryggen på min pojkvän nu?).

hahaha



...Skrev jag igår kväll
men tyckte det kändes lite pinsamt, men f it. Jag försöker ju gå tillbaks till "tuff-Heidi" hehe :-)

Justja, jag gick faktist upp 8:20 idag bara för att gå på söndags-morgon-svettis. Känns jävligt bra. Nu är jag liksom kvitt dem där spöktankarna som hindrade mig att gå. Ska satsa på träning 3 ggr i veckan. Vår healthy living lärare Mr. Bennett sa att om man inte tränar minst 30min/3 ggr i veckan så kan man lika gärna låta bli att träna (sure, sämre lärare får man leta efter). Oh well.

image216

MVG i allt

NEJ det är inte jag som skryter. Jag har för den delen heller inte MVG i allt. Det är nämligen en bok min mor beställt till mig, därför jag Vill ha MVG i allt. Så nu ska jag läsa den och sen när jag börjar plugga ska jag ha toppbetyg!!! hoppas jag.. Låter intressant iaf. Right?

Read more



Short update

Det har varit en ganska mysig dag idag.

Gjorde både disken och körde en omgång tvätt. Sen gick vi en lång promenad innan vi hoppade i bastun :-) Juste, jag lagade middag också, italiensk gryta. Så idag har jag varit duktig.

image214
natti natti

RSS 2.0